Mafaldine med ’Nduja & Aubergine

Sedan jag såg @dejligfood göra en pasta med ’Nduja på Instagram för några dagar sedan, har jag inte kunnat släppa tanken på det. ’Nduja har jag ju hittills sparat till den neapolitanska pizzan, men det är självklart att den går att använda till mer än det. Att dra ner den i tomatsåsen gör att du automatiskt tillför både hetta och sötma. För där korven, den kan allt. Och ja, ’Nduja är faktiskt en korv, även om den ser mer ut som en paste. Idag bestämde jag mig för att kombinera ’nduja och aubergine i en pasta från drömmarna. Ni måste prova detta recept.

Aubergine är en tacksam grönsak att arbeta med. Marinerar du den i salt i en halvtimme drar du ut dess beska vätska vilket gör att smaken blir otrolig när den är färdiglagad. Steker du aubergine i ganska rikligt med olja, blir den dessutom otroligt smörig och fyllig. Jättehärlig att äta. Nästan gräddig. Tänk ändå. Behandlar man bara råvarorna på rätt sätt behövs ingen grädde, inget smör, ingen crème fraîche. Något italienarna redan bemästrat, som vi vet.

Jag valde att servera min sås med ’Nduja och aubergine till pastan Mafaldine. En personlig favorit tillsammans med paccheri. Men du kan välja själv. Jag skulle dock välja en pasta som har lite mer yta än spaghetti. Men, ta den pastan du har hemma om det krisar.


Kommentera mera!


Looking for Something?