Rabarberscones

Jag har haft exakt noll vilja att ställa mig i köket den senaste tiden. Har liksom inte inspirerats av något och måltiderna har främst bestått av rester, alternativt mackor. Det är bara att acceptera läget, ibland är det på det viset. Inspirationen kommer och går. Men faktum är, att inspirationen till detta recept kom till mig under nattens sömn. Jag drömde om rabarberscones. Så när jag vaknade var det bara till att skrida till verket.

Jag är ju fortfarande hemma hos mina föräldrar i Skåne. Jag kommer nog stanna här större delen av sommaren. Helt ärligt så lockar Italien inte extremt mycket just nu. Eller, Milano lockar inte, kanske jag ska säga. Sommaren är så fin i Sverige och jag har hellre 100 meter till havet, än svettas ihjäl i min lägenhet i Milano. Var sak har sin tid, Milano finns kvar även i höst. Ytterligare en fördel med att bo hemma, är att mina föräldrars trädgård är full med rabarber. Så i morse när jag vaknade, var det bara att stega ut i trädgården och samla på mig ingredienser till mina rabarberscones. Vardagslyx.

Jag utgick från samma grundrecept som dessa citron- och vallmosconesen. Det är ett riktigt bra recept där scones blir lagom söta och perfekta i konsistensen. Jag hade dessutom tid att fixa till toppingen medan sconesen var i ugnen. Jag gjorde den här rabarberkrämen, men spädde ut den med dubbel så mycket potatismjöl och vatten, vilket gjorde den fastare i konsistensen. Mer lik en curd. Utan ägg. Ett bra tips till dig som vill göra vegansk curd.

En sak till. Jag har bytt namn på Instagram. Ni hittar mig numera under namnet @louiselaurenius


Kommentera mera!


Looking for Something?