Rabarberkräm

Den här rabarberkrämen kom egentligen inte allt till i syftet att vara kräm. Jag gjorde den nämligen för att agera fyllning i de här munkarna som är fyllda med både rabarberkräm och vaniljkräm. Ljuvliga. Men att de blev sådär ljuvliga beror ju till stor del på att rabarberfyllningen var helt otroligt god. Och som tur var blev det massor över och det gillar man ju. Det betyder nämligen att jag kan äta kall rabarberkräm med mjölk till frukost och mellis. Och lunch och middag om andan faller på.

Det bästa med den här krämen, är att den går så otroligt snabbt att göra. Dessutom innehåller den bara en handfull ingredienser. Här får istället rabarbern skina och har du egenodlade rabarber i trädgården är det ju en extra lyx. Jag befinner mig som ni vet hemma i Skåne för tillfället och i mina föräldrars trädgård växer rabarbern som ogräs. Så det kommer bli flera omgångar rabarberkräm för min del, för den här nedan är redan slut.

Jag serverar rabarberkrämen enklast möjligast. I en skål med havremjölk och rostat bovete. Bovetet lägger jag bara ner i en torr panna. När det fått lite färg häller jag ner en nypa flingsalt, en tesked kokosolja och lönnsirap. Låt bovetet rosta lite till och häll sedan av på ett hushållspapper så att det får torka. Världens bästa topping till det mesta.

Vad är ert favoritrecept med rabarber? Jag funderar på om jag ska göra en chiasylt, likt den här med körsbär. Men med rabarber istället. Vad tror ni? De här rabarberkakorna som Brinken Bakar har gjort, ser också underbara ut.


Kommentera mera!


Looking for Something?