French Toasts med Hallonkvarg & Pumpafrön

Jag har en tendens att bli helt akut sugen på gott bröd. Och när jag är så sugen, då hinner jag inte baka brödet själv. Istället beger mig allt som oftast till närmsta bageri och köper ett gott surdegsbröd. Jag gör en macka, eller två. Och sen då? Ja, sen har jag ett helt bröd över. Allt som oftast hinner det brödet bli torrt innan jag blir sugen på en macka igen, framförallt när jag är ensam i Milano och det inte finns någon annan som vill äta macka med mig. Men. Det fina i kråksången är att torrt bröd är optimalt till vissa rätter. Som när du ska göra bruschette. Eller pappa al pomodoro. Eller som i detta fallet – när du blir sugen på french toasts en helgmorgon.

French toasts, eller fattiga riddare på svenska, blir allra godast när du använder dig av gammalt bröd. Då får det nämligen längre tid att ligga i äggstanningen utan att det faller samman helt och hållet, vilket ett färsk bröd hade gjort. Ett perfekt användningsområde för torrt bröd, med andra ord.

Hur gör du då french toasts? Jo, du blandar ett ägg eller två med några matskedar mjölk. Smaksätter eventuellt äggstanningen med kanel. Sedan lägger du ner två brödskivor i äggstanningen och låter dem ligga där, 2-3 minuter på varje sida. Smält smör i en stekpanna och stek sedan brödskivorna tills gyllene. Enkelt va?

Jag serverar mina med naturell kvarg som jag blandar med tinade, frysta hallon. Lite extra hallon, pumpakärnor och lönnsirap blir särskit gott till.

Fler recept på french toasts? Här hittar du min favoritversion med hembakat briochebröd. Och här finns en version gjord med en gammal, torr croissant.

Kommentera mera!


Looking for Something?