Ugnsbakade Rädisor

Ugnsbakade rädisor är så lätt att göra att jag inte ens har tagit mig tid att skriva ner ett receptkort till er. Snabbt går det också. Rädisorna blir klara på cirka 15 minuter i ugnen, och under den tiden hinner du blanda till en sås, smula vegansk *fetaost och tvätta solrosskotten. För det är precis dessa tre tillbehör jag väljer att smaksätt rädisorna med. Tillsammans blir de en komplett rätt på en varm sommardag. Eller komplett och komplett – du kanske får lägga till en macka för att bli mätt. Annars är detta också ett ypperligt tillbehör till halloumin, köttet eller fågeln du lägger på grillen.

Jag älskar att jag funnit ugnsbakade rädisor. Att baka dem i ugn är kanske inte det första man tänker på, men det fungerar ypperligt och tar bort den mest markanta pepparsmaken. Våga prova, säger jag, för det är väl värt det.

Jag smaksätter bara rädisorna med olivolja, salt och peppar innan jag lägger dem i en form. Baka dem i cirka 15 minuter på 200 graders värme, eller tills de blir mjukare och får en fin yta. Lägg sedan upp i en skål och blanda med solrosskott. Smula till sist över vegansk (eller vanlig) fetaost och avsluta med att ringla över tahinisås. Svårare än så är det inte att få till något gott att äta.

Vilken är din snabbaste rätt? Några av mina allra snabbaste (och enklaste) recept hittar du under taggen “snabbt och lätt“.

Kommentera mera!


Looking for Something?