Corn Ribs med ‘Ndujasmör

Det här mina vänner, är helt genialiskt. ‘Ndujasmör. Från och med nu kommer allt att toppas med det. Jag älskar ‘Nduja. Det är världens bästa grej som gör allt det nuddar hundra procent godare. Tydligen också smör, vilket jag trodde var en omöjlighet (pga smör är smör, och smör är gott). ‘Nduja är en korv från Kalabrien i södra Italien. Den kommer i olika former, men oftast i en paste, vilket ju är rätt ovanligt för en korv. Den är kryddstark och lite söt och går att använda till massor av olika recept. Jag älskar att toppa pizzan med burrata och ‘Nduja. Och den här pastan med aubergine och ‘Nduja är en av de godaste jag gjort.

Så, vad är då ‘Ndujasmör då? Inget mindre än smör som du smälter i en kastrull tillsammans med ‘Nduja. Svårare än så är det inte, men det krävs inte så mycket när all smak sitter i korven. Idag bestämde jag mig för att hälla över ‘Ndujasmöret över färsk majs ugnsbakats tillsammans med parmesan. Det var ett bra beslut, för oj vad gott. Crème fraîche, basilika och ännu mer parmesan fick också toppa rätten och vips så hade vi något som liknade en fusion mellan Mexico och Italien.

Ni måste göra detta nu när majsen är färsk och i säsong. Världens godaste grej att servera som tillbehör eller som del av en buffé. Jag ska bjuda tjejkompisarna på middag på lördag och denna kommer att ha en given plats på bordet.

En sak till. Om ni undrar hur ‘Nduja uttalas så kan jag bäst beskriva det som en-dudja. För er som bor i Landskrona finns den att köpa på Mötesplats Borstahusen. För alla andra, finns den även online hos Italiansson.


Kommentera mera!


Looking for Something?