Kanderade Nötter

Kanderade nötter. Världens snabbaste snacks som du enkelt svänger ihop nästa gång du är sugen på något sött och knaprigt. Ät dem som de är, eller använd dem som topping till olika efterrätter. Varför inte strössla dem över glassen? Eller toppa pavlovan med dem (hålla koll på kommande recept, så ska ni få se).

>> Använd dina kanderade nötter till att toppa exempelvis denna pistageglass (som du enkelt gör utan maskin)

Jag gillar egentligen att äta nötter naturella, men ibland känner jag mig extra sötsugen och då fungerar dessa perfekt för att stilla abstinensen. Det går väldigt snabbt att koka ihop sockret, som sedan blir gyllene på ett kick. Och när sockret är gyllene, då är karamellen klar. Vänd ner nötterna och dina kanderade nötter är klara.

Det jobbigaste med detta recept är egentligen att karamellen har en tendens att fastna i kastrullen. Omöjlig att diska. Men här ska ni får ett riktigt bra tips: när ni har gjort er karamell, häller ni ner några deciliter vatten och några droppar diskmedel i kastrullen. Låt vattnet koka upp och vips, så ska ni se att karamellen har löst upp sig.


Kommentera mera!


Looking for Something?