Ugnsbakad Spetskål med Brynt Smör & Hasselnötter

På lördag ska jag har avskedsmiddag för fem av mina tjejkompisar. Mina skåningar. Vännerna som förgyllt den här tiden i Sverige med en massa fina stunder. Det känns onekligen jobbigt att behöva lämna dem. Det kommer kännas ensamt den första tiden i Milano. Det gör det alltid. För, även om jag har otroliga vänner där också, så umgås man inte på samma sätt. I Milano ses vi ute på aperitivo, på restauranger, på utflykter, på shoppingstråken. Och missförstå mig inte – jag älskar det sättet att umgås. Men ibland vill man bara slänga sig i någons soffa, se på en film och prata gamla minnen. Så som vi oftast gör här hemma. Jag får nog skatta mig lycklig, att jag ändå får uppleva båda sorters vänskap. Nåväl, hur kom jag inte på det – det här skulle ju handla om spetskål.

Jo, jag tänkte faktiskt bjuda på just denna spetskål på lördag. Tillsammans med ett gäng andra grönsaksbaserade recept. Temat blir grönsak – ost – nöt. Det vill säga en grönsak som bas, någon form av ost som topping och en god nöt som crunch. Det är min typ av mat det. Enkelt, men massor av smak.

Spetskålen i detta recept toppas med brynt smör. Brynt smör med hasselnötter för att vara exakt. Det krävs inte mycket mer än då för att få massor med smak, men för sakens skull rev jag också över en hög med parmesan. Jag serverar som sagt rätten som en del av en buffé. Men den fungerar minst lika bra som tillbehör till något gott du lägger på grillen.

Btw. Jag har en tävling tillsammans med Italiansson på min Instagram. Den avslutas idag, men ni har fortfarande tid att tävla om ni vill vinna en korg med italienska produkter.


Kommentera mera!


Looking for Something?