Minipavlova med Cheesecakefyllning

Det började med ett gäng överblivna äggvitor. Det slutade med vad som kanske bäst kan beskrivas som årets efterrätt. För hur låter minipavlova med cheesecakefyllning i era öron? Som årets efterrätt, eller hur?

Ibland kommer smaker och kombinationer helt naturligt som inspiration till mig. Jag vet inte var jag fick idén om att fylla minipavlova med cheesecakefyllning ifrån. Men nu när det är gjort, vet jag inte varför jag aldrig tänkt tanken förut. Istället för att toppa marängen med bara grädde, får du via cheesecakefyllningen en syrligare fyllning. Och den rimmar väldigt bra med både bär och övrig topping. På tal om övrig topping. Mina minipavlova är även toppade med hallon, pistagekräm och kanderade nötter. Crunch, syrligt, sött och salt. Allt som är gott på en och samma gång.


Du kan naturligtvis göra en stor pavlova av marängsmeten, men jag tycker det är kul att göra portionsstorlekar. Det är lyxigt att få bjuda sina gäster på deras alldeles egna tårta. Sen att de kanske inte kommer orka äta upp hela, det är en annan femma. Skulle inte alla marängbottnar gå åt, kan du förvara dem i en tätslutande burk några veckor. De kanske blir lite segare efter en tid, men å andra sidan är det bara extra gott. Krossa dem och servera på glassen om inget annat.

>> Glöm inte att du även hittar mig på Instagram


Kommentera mera!


Looking for Something?