Spenatpici med Snabb Sås på Tomat & ‘Nduja

Det går inte snabbt med uppdateringarna här för tillfället. Men jag har faktiskt belägg för det. Den sista tiden i Sverige fokuserade jag på att träffa vänner och familj, och nu – ja, nu befinner jag mig återigen på italiensk mark. Men det vet ni ju redan om ni hänger med på Instagram. Sedan jag kom tillbaka till Milano har jag fokuserat på att städa bort nio månaders damm från lägenheten, handlat mat och sorterat grejer, träffat vänner – ja, och så har jag en helt ny kund också, som tar upp hela min tid. Jättekul! Men det blir inte mycket tid över till att skriva recept. Hittade dock en lucka nu – och därför ska ni få receptet på världens snabbaste pasta: spenatpici.

Tydligen har dessa blivit en trend på TikTok. Jag hänger där ibland, det ska jag inte sticka under stol med, men jag har faktiskt inte sett detta receptet i mitt flöde. Däremot är pici allmänt kända i Italien. Du kan göra dem båda med och utan spenat. Jag föredrar med, både för färgens och näringsinnehållets skull.

Det är väldigt enkelt att göra spenatpici. Du mixar liksom bara ihop spenat, mjöl och salt tills det liknar en deg (tänk: play-doh). Från den river du av små bollar som du rullar ut till maskar. Sedan är pastan klar. Jag serverar min med en snabb, kryddstark tomatsås med ‘Nduja – det tycker jag att du också ska göra.


Kommentera mera!


Looking for Something?