Pumpa, Pesto & ‘Ndujasås

Vissa av mina recept får inte den uppmärksamhet de förtjänar på Instagram. Det är inte receptets fel överhuvudtaget, utan snarare de algoritmer som inte alltid vill verka till dess fördel. Ett typiskt sådant fall, är detta recept. För denna ugnsbakade pumpa med pesto och ‘Ndujasås är så god, att jag önskar att fler faktiskt hade fått se den.

Nu blev det inte så, så det är bara till att hoppas att fler kan ta del av det här. Denna pumpa är nämligen perfekt att laga när du vill spendera lite tid i köket med få maximalt utbyte i form av smak. Pumpan sköter ju sig själv i ugnen och under tiden kan du blanda ihop både en sås och en pesto.

Jag gjorde min pesto på svartkål och pistagenötter denna gång. Och innan någon motsätter sig och säger “jag trodde inte du gjorde saker som inte var autentiskt italienska” så vill jag bara förklara att namnet pesto kommer från verbet pestare vilket betyder mortla. En pesto kan alltså vara vilken röra som helst, som är tillagad i en mortel. Pesto Genovese, det vill säga pesto från Genova, är en annan sak. Då ska det vara basilika, pinjenötter och parmesan i morteln.

Med det sagt, gjorde jag min pesto med stavmixern idag. Hehe.

Nåväl. Servera din ugnsbakade pumpa med pesto och en god ‘Ndjuasås med tahini. Otroligt gott och smakrikt. Vill du, kan du alltid servera pumpan till ris eller couscous.


Kommentera mera!


Looking for Something?