Petit Choux med Ricottakräm & Lax

Julen väntar runt hörnet och alla julmingel är redan i full gång. Vill du bjuda på något som imponerar och smakar gott, ska du göra dessa petit choux fyllda med ricottakräm, lax och stenbitsrom. De är betydligt enklare att göra än det låter. Ja, faktum är, att det endas som är svårt med detta recept är att stava rätt till petit choux.

En petit choux-deg tillagas först i kastrull på spisen. Sedan lägger du den i en spritspåse, spritsar ut små klickar på en plåt och bakar av dem i ugnen. Tänk på att de växer i ugnen då de har ägg i smeten, så gör dem inte överdrivet stora på plåten om du vill att resultatet ska bli lagom stort för en munsbit.

När de är färdigbakade är det bara att låta dem svalna innan du fyller dem med valfri fyllning. Denna gång valde jag att göra en ricottakräm med gräslök som passar perfekt till lax, stenbitsrom och dill. Tidigare har jag gjort några med gorgonzolakräm, valnötter och blåbär. Också väldigt gott.

Har du några petit choux över, kan du naturligtvis också göra en söt version som passar utmärkt till efterrätt. Tänk en sötsyrlig mascarponekräm med något bär och kanske lite pistagenötter? Mmmm! Vad hade du fyllt dina med?


Kommentera mera!


Looking for Something?