Petit Choux med Gorgonzolakräm & Blåbär

Det här inlägget innehåller betald reklam för VETZ Aperitivo

Aperitivo är själva sinnebilden av vad Italien är. Det är sättet italienare umgås på, socialiserar. Det är stunden då man öppnar upp aptiten för en kommande måltid. Njuter av en god drink. Ja, det finns mycket att säga om aperitivo – och just därför har jag redan skrivit en artikel om den, vilken du kan läsa här. Nu är det ju inte alltid möjligt att åka till Italien för att njuta av en god aperitivo. Men då är det väldigt tacksamt att du med små medel kan ställa till med en aperitivo på hemmaplan. Allt som krävs är något gott att äta, några snacks (stuzzichini) och trevligt sällskap. I samarbete med VETZ Aperitivo har jag tagit fram några goda snacks att bjuda på till aperitivon. Dessa petit choux med gorgonzolakräm och blåbär är perfekta tilltugg till drinken.

VETZ Aperitovo är en söt, bitter aperitif, gjord på tio utvalda växter och örter från hela världen. Den är 100 procent naturlig, och fri från färgämnen och tillsatser. Jag tycker den är absolut godast som den är, serverad på is. Men du kan med fördel använda VETZ för att göra en god Spritz, Negroni eller Sour, för att bara nämna några. VETZ finns som beställningsvara på Systemet, samt i utvalda butiker runt om i landet.

Petit Choux låter fancy, men de är väldigt enkla att göra. Och när de väl är klara finns det en mängd olika sätt att fylla dem på. Du kan göra en söt version till efterrätt, men denna gång valde jag att gå andra hållet och servera dem som tilltugg. En gorgonzolakräm som lättas upp med lite ricotta och citronskal passar perfekt. Och blåbäret på toppen är verkligen pricken över i. Det ger perfekt sötma och syrlighet till hela kompositionen.


Kommentera mera!


Looking for Something?