Pocherad Kyckling med Jordnötsmarinad

Jag vet inte varför jag inte gjort det oftare. Pochera kyckling, vill säga. För det kan ju faktiskt vara så, att det är det enklaste sättet att tillaga fågeln på. Bara rensa den från eventuella ben och senor, lägg ner den i ett smaksatt bad och låt den sjuda tills den är helt tillagad. Tar en kvart, max. Vad du sedan har, är en riktigt bra proteinbas som du kan smaksätta på oändligt många olika vis.

Okej, jag erkänner. Pocherad kyckling ser inte så kul ut. Den får ju ingen stekyta, så när den kommer upp från sitt bad ser den mest bara blek ut. Jag skulle därför inte servera den direkt från grytan. Det krävs lite finess för att försköna den. Finessen i detta fall kommer från en smakrik marinad som jag skedade över kycklingen efter att jag skurit den i bitar. Från grå till färgglad på några sekunder.

Marinaden i sig består av salladslök, chili och jordnötter. Och soja, risvinäger och sesamolja. Ja men ni hör ju. Massor av smak.

Jag kommer göra det igen. Och igen, och igen. Pocherad kyckling är ju dessutom världens bästa food prep. Gör ett gäng när du ändå är igång, så har du matlådan klar för resten av veckan. Perfekt för dig som vill göra vardagen lite enklare. Vill du ha ytterligare ett tips på matlåde-mat, så rekommenderar jag dessa broccoli blondies med feta och cheddar. Otroliga.


Kommentera mera!


Looking for Something?