Cacio e Pepe Risotto

Innan vi börjar så skulle jag bara vilja säga att denna Cacio e Pepe Risotto gör sig bäst på film, så jag rekommenderar er att titta på denna reel på Instagram. Så, nu när ni har gjort det kan vi gå vidare. För visst blev ni sugna på att laga världens godaste risotto?

Det är inga konstigheter egentligen. Denna Cacio e Pepe Risotto har fått sin inspiration från pastan med samma namn. Det är egentligen bara kolhydraten som är utbytt. Ibland vill man ha ris, ibland vill man ha pasta. Svårare än så behöver det inte vara.

Det krävs inte många ingredienser för att göra denna risotto. Peppar och pecorino är huvudingredienserna. Jag fick en kommentar på Instagram från någon tråkig typ, om att detta var i onyttigt. Och även om jag inte brukar låta sådana kommentarer röra mig ryggen så vill jag ändå påpeka att: jag lagar inte mat för att den ska placeras i ett fack. Jag lagar mat som ska inspirera och smaka bra. Och därmed basta. Ibland använder jag mycket smör och ost. Ibland gör jag inte det. Du bestämmer själv vad som passar dig och din förhållning till mat. Vill du inte laga en risotto som kräver sitt smör och sin ost för att gå ihop, ja men gör inte det då. Men sluta påpeka för alla andra vad som är nyttigt eller inte. Mat med fler kalorier kan vara otroligt hälsosamt för själen FYI.


2 Kommentarer

 1. Göran
  10 februari, 2023 / 06:50

  Men gillar kyckling till risotto, är det en svensk tatch på det ? Ska testa citron risotto ikväll

  • Louise
   Författare
   13 februari, 2023 / 15:58

   Det är väldigt mycket en svensk touch på det. Men jag lovar att inte berätta för italienarna 🙂

Kommentera mera!


Looking for Something?