Gnocchi ‘n Cheese

Jag vet inte hur den här idén kom till mig. Allt jag vet, är att jag har gått och tänkt på den i en evighet. Det är ju inte raketforskning direkt. Allt det handlar om, är att byta ut klassiska makaroner till gnocchi, sedan har du en helt ny take på en klassiker. Låt mig presentera: Gnocchi ‘n Cheese.

Ja det är faktiskt inte mycket märkligare än det låter. Gnocchi med ost. Men hey – vem gillar inte potatis och ost? Två favoriter hos mig i alla fall. I min Gnocchi ‘n Cheese använder jag två olika ostar, cheddar och parmesan. Från cheddar får jag färg och smältgrad, från parmesanen får jag smak och crunchig yta. Men du kan naturligtvis ta de ostar som finns hemma. Ostarna blandas ner i en bechamelsås som sedan blandas med gnocchin innan de gratineras i ugnen.

Denna Gnocchi ‘n Cheese räcker till många, för som ni säkert kan tänka er är potatis och ost rätt mättande. Men det är den perfekta rätten att laga när du vill att det ska gå snabbt. Blir det rester över, kan du med fördel packa ner dem i en matlåda – lika gott dagen efter.

>> Vill du ha ett mer klassiskt recept på gnocchi, finns här ett recept på gnocchi med tomatsås och mozzarella


Kommentera mera!


Looking for Something?