Gnocchi med Tomatsås, Mozzarella & Parmesanost

Gnocchi med tomatsås, mozzarella och parmesanost får nog räknas som italiensk snabbmat ändå. Framförallt om du tar genvägen och köper redan färdiga gnocchi. Jag tycker det är helt okej att göra – man har inte alltid tid att göra allting från scratch. Om ni köper färdiga gnocchi ska ni bara se till att ingredienslistan inte är för lång. Hemmagjord gnocchi innehåller nämligen inte mer än fyra ingredienser: potatis, ägg, mjöl och salt.

>> Okej, vill du göra egen gnocchi trots allt, hittar du exakt samma recept fast med hemmagjord gnocchi här

När jag blir sugen på italienskt, faller valet som oftast på något som innehåller tomatsås, mozzarella och basilika. De tre färgerna, rött, vitt och grönt, representerar ju Italien så bra – och smakar dessutom gudomligt tillsammans. Tycker du inte om gnocchi, kan du byta ut den mot pasta i detta recept – båda fungerar utmärkt till tillbehören, det handlar bara om vilken kolhydrat du föredrar.

Gnocchi med tomatsås får mig att längta tillbaka till Italien. Min tanke var aldrig att vara borta därifrån så länge, men nu har det snart gått tre månader sedan jag lämnade min lägenhet i Milano. När ska jag egentligen få lov att åka tillbaka? Lombardiet är fortfarande röd zon, och allt är stängt utom de mest nödvändiga butikerna, så just nu känns det bästa alternativet ändå att stanna kvar i Sverige en stund till. Men oj, vad jag är redo att sätta livet på play igen. Visst känns det som att man bara går och väntar på bättre tider?


Kommentera mera!


Looking for Something?