Hemmagjord Snickersglass (utan glassmaskin)

Hemmagjord snickersglass är inte alls svår att göra. Du behöver inte ens en glassmaskin, vilket gör att glassmeten blir klar på ett kick. Ni har säkert läst om knepet förut, men det handlar om att göra en glassmet baserad på sötat kondenserad mjölk. Den kondenserade mjölken gör nämligen under för dig som är sugen på glass, men saknar rätt maskin.

Vad är då hemmagjord snickersglass för något? Jo, det ska jag berätta. Det är en glass som både är salt och söt på en och samma gång. Precis som chokladbaren innehåller den nämligen både salta jordnötter och söt kola. Jordnötssmaken kommer i form av jordnötssmör, och kolan i form av dulche de leche. Alla ingredienser går att köpa färdiga i affären – men vill du komplicera saker och ting, kan du naturligtvis göra eget jordnötssmör och egen kolasås. Riktigt så ambitiös kände jag dock inte för att vara idag. Och dessutom har jag fått ett mindre lager jordnötssmör hemskickat av Green Choice, och det måste jag ju använda!Har du gjort denna snickersglass och dessutom har ett lager Chocolate Chunk Cookies hemma, då kan du göra världens godaste Ice Cream Sandwiches. Det är kanske världens godaste grej, även om den är något kladdig att äta. Men ibland måste man offra sig för konsten. Eller för matupplevelsen, kanske jag ska säga. Kakorna är gjorda med jordnötter och mörk choklad och tar glassen till nya höjder.

Och nej – det är inget fel med att äta glass i januari. Glass är gott året om. Blir du kall då ta bara på dig en extra tröja. Frågor på det?


Kommentera mera!


Looking for Something?