Chocolate Chunk Cookies med Jordnötter

Chocolate Chunk Cookies med Jordnötter. Bara lyssna på det namnet. Det bästa av alla världar i en och samma kaka. Jag utgick från mitt recept på sega saffranskakor med vit choklad och pistagenötter när jag skapade detta recept. Det är nämligen bra att utgå från ett recept jag redan vet är bra, när det är dags att skapa något nytt. På så vis kan jag använda mig av grunden, och sedan bara göra ändringar mot det håll jag vill gå. Supersmidigt!

När jag skapade dessa Chocolate Chunk Cookies med Jordnötter, hade jag egentligen tankar på ett annat recept. Eller, tanken är fortfarande den samma – det vill säga, att jag ska förädla dem ytterligare. Men det är ett recept ni får vänta på lite längre. Det är i alla fall därför där är två olika storlekar i receptet. De större är dessa som du kan äta som de är, de mindre är de som jag använt i kommande recept. Klart och tydligt?

Jag tog med kakorna på vår utflykt idag. Tro det eller ej, men det var strålande sol, minusgrader och snö i Skåne idag. Vilken lycka! Så jag och min brors familjs styrde bilen mot pulkabacken, och spenderade förmiddagen där. Snö, kakor och sol – mycket mer än så behövs inte för att få upp humöret en januaridag mitt in global pandemi. Heja!


Kommentera mera!


Looking for Something?