Singelkaka med Brynt Rosmarinsmör & Vit Choklad

Åh vad jag önskar att ni kunde känna doften som spred sig i mitt kök när jag ställde mig för att laga en ny version av min singelkaka. Brynt smör vet vi ju alla doftar ljuvligt av hasselnöt. Men släng i en rosmarinkvist i grytan och smaken intensifieras ännu mer. Rosmarin är kanske inte den första smaksättaren du tänker på när du hör ordet kaka. Men örten rimmar perfekt med både smör och vit choklad och därför hoppas jag att du vågar testa.

En singelkaka är perfekt när du bara vill bjuda dig själv på kakor, och inte ett helt kompani. Receptet ger nämligen prick två kakor. Tillräcklig till dig själv och… dig själv. De flesta recept ger ju för det mesta minst 12 stycken kakor, men lever man ensam och dessutom inte besitter någon självbehärskning när det kommer till sötsaker… Ja då är det inte värt att riska att ha för många kakor hemma. Jag talar av egen erfarenhet.

Du får naturligtvis göra och äta så många kakor du vill. Och är det så att du faktiskt vill bjuda på dessa kakor, kan du enkelt dubbla, trippla eller – jag vet inte – tiodubbla receptet. Det går också bra att göra en större sats smet och förvara den några dagar i kylen, så är du alltid redo för kakor när suget infaller.

Jag har tidigare gjort en singelkaka med pistagenötter och hallon. Den hittar du här. Och jag vågar nästan lova, att det kommer att komma fler singelkakor framöver. Vilken smak ska jag göra härnäst? Lämna en kommentar på Instagram så kanske jag gör din favoritsmak nästa gång.


Kommentera mera!


Looking for Something?