Salsicciapasta med Kronärtskocka

När det kommer till salsicciapasta finns det en uppsjö olika recept att utgå ifrån. Inget är rätt eller fel, man kan anpassa pastan precis efter sin egen smak. En av de mer kända i Italien, är Pasta alla Norcina där man – tro det eller ej – använder grädde i pastasåsen.

Föredrar men icke-gräddiga såser, skulle jag istället vilja slå ett slag för denna salsicciapasta som är baserad på vitt vin och pastavatten. Extra smak ges av både salvia och rosmarin. Och så får vi inte glömma kronärtskockan. Gud vad jag älskar att äta kronärtskocka på detta vis. Hemma är vi ju så vana vid att bara koka den och äta hjärtat doppat i smör. Men att skiva den tunt och steka den i olja tillsammans med salt och citron – oj, så gott. Det händer att jag bara äter kronärtskocka så, med lite parmesan hyvlad på toppen. Men denna gång ville jag göra en pasta av allt.

Salsiccian hade jag över sedan jag gjorde dessa ravioli med salsiccia och brynt ‘Ndujasmör. Vinet var också kvar sedan tidigare och kronärtskockan sjöng på sista versen. Restfest med andra ord. Men oj, vilka rester sedan. Vet inte varför folk egentligen klagar på att äta rester. Har man köpt bra ingredienser från början, borde resterna ju faktiskt också mynna ut i en fest.


Kommentera mera!


Looking for Something?