Tarteletter med Blodapelsincurd

Jag tycker om att göra mindre bakverk. Sådana som passar någon som bor ensam. Som jag. För gör man en stor tårta, massor av kakor eller en hel paj varje gång man ska baka, så kommer en av två saker hända. Antingen kommer hälften hamna i soptunnan. Vilket inte är troligt för min del, då jag avskyr att kasta mat. Det andra alternativet är att jag äter upp hela kakan själv, under loppet av en orimligt kort tid. Och även om jag älskar sötsaker, så är jag också medveten om att jag inte behöver trycka dem varje dag. Av just denna anledning brukar jag baka mindre kvantiteter när jag väl bakar. För mig. Och för alla andra singlar därute. Dessa tarteletter är ett ypperligt exempel på det.

>> Fler sötsaker som passar ett ensamhushåll? Testa denna singelkaka med brynt rosmarinsmör och vit choklad

Okej okej, receptet ger fyra tarteletter totalt, så vill du kan du ju också följa detta recept när det vankas middagsbjudning och du letar efter något gott att servera till efterrätt. Pajskalen är gjorda av en enkel mördeg. Det är fyllningen som tar dem till en ny nivå. Den består nämligen av en blandning av mascarpone och blodapelsincurd. Den gör du på samma sätt som lemoncurd, du bara byter en citrusfrukt mot en annan. Resultatet blir snäppet godare än originalet.

Receptet ger mer blodapelsincurd än du kommer behöva för att fylla fyra små pajer. Men det som blir över förvarar du bara i en lufttät burk i kylen, så kan du ha den till annat under 1-2 veckors lopp. På gröten eller i yoghurten till exempel.

>> Kolla vad god tarteletten ser ut i denna reel på Instagram


Kommentera mera!


Looking for Something?