Aubergine med Stracciatella & Persiljepesto

Jag älskar att baka aubergine i ugnen. Bara skiva den på längden, ringla över olivolja och valfri smaksättning och baka tills den är mjuk. Sedan har du världens bästa underlag – som en macka – att toppa med allt som är gott. Jag befinner ju mig på Italiensk mark igen, och då innebär allt gott som oftast en ost av något slag. Stracciatella di Burrata är otroligt tacksamt, för det passar till det mesta, även som topping i denna rätt. Så här har vi aubergine med stracciatella och pesto. En god lunch att bjuda på alla dagar i veckan.

Jag gjorde en pesto på persilja och solroskärnor idag. Det var det som fanns hemma. Jag höftade under tiden jag lagade peston, så tyvärr har jag inga mått att ge. Däremot har jag ett riktigt bra recept på klassisk pesto – så om du vill göra din egen, rekommenderar jag att du tittar in här. Frågar du en italienare skulle de säga att en pesto består av en handfull väldigt specifika ingredienser. Men har man inte dem hemma, tycker jag det är helt okej att göra som man vill. Det är det alltid.

Hoppas ni har en fin dag och att helgen blir lika bra. Jag har hört att vädret visar sig från sin bästa sida i Sverige – skönt. Själv ska jag snart träffa några kompisar på en aperitivo. Ciao!

Kommentera mera!


Looking for Something?