Stekta vindruvor till sött och salt

Oj, vad tiden springer iväg. Jag vet inte senast mina dagar var så fullpackade som de är just nu. Och utöver nya jobb i september, har jag också fått för mig att det är en ypperlig tid att resa på. Så förra veckan drog jag iväg på en spontanresa till Paris. Medlemmarna i världens bästa middagsklubb var nämligen alla på plats på grund av olika jobb. Och då jag inte vill missa en chans att 1) njuta av Paris, 2) jobba på mysiga caféer i Paris och 3) delta i festligheter med världens bästa gäng i Paris, var jag inte sen att haka på. Dagarna var långa, nätterna ännu längre och jag var helt slut när jag kom hem till Milano igen. Men nu var det ju stekta vindruvor jag skulle tala om…

Stekta vindruvor var nämligen vad jag åt till frukost dagen efter hemkomst. En otrolig grej, som låter märklig men som bara makes sense. Att steka vindruvor i lite smör tar fram druvans naturliga sötma, vilket gör att de bli om möjligt ännu godare. Jag brukar ringla lite agavesirap eller honung över i slutet av stekningen också, bara för att. Till frukost är det jättegott att servera stekta vindruvor till grekisk yoghurt, mynta, kanel och pistagenötter – men oj, det finns ju massor med olika sätt.

Jag har stekt vinduvor tidigare. Då serverade jag dem till bakad pumpa med brynt smör, kapris och ricotta. En helt otrolig rätt som jag definitivt tycker ni bör prova nu när pumpan snart är i säsong.

Kommentera mera!


Looking for Something?