Spaghettoni ai Fichi (Spaghetti med Fikon)

Jag älskar att frossa i mattidningar. Framförallt de italienska. Läser varenda ingrediens på varenda rad och kan liksom föreställa mig smakerna långt innan jag ens närmat mig spisen. Sist jag var i Puglia köpte jag med mig det senaste numret av Sale & Pepe. Det är oftast den eller La Cucina Italiana jag köper med mig hem.

I Sale & Pepe hittade jag detta recept på spaghettoni ai fichi (stor spaghetti med fikon). Jag översätter det till er här nedan (okej, har modifierat det lite men det är väl okej?). Det blev verkligen så gott. Våga prova att servera fikon till spaghetti. Låter kanske lite märkligt men tillsammans med sältan från parmaskinkan blir det super.

Vad säger ni? Ska jag laga fler recept från italienska mattidningar?


Kommentera mera!


Looking for Something?