Fikoncarpaccio

Färska fikon är i säsong – passa på att frossa! Gör till exempel denna superenkla fikoncarpaccio med ruccola, parmesan och pinjenötter. Ett bra alternativ för dig som är sugen på carpaccio men inte på kött.

Detta recept är väldig enkelt – det handlar egentligen främst om att mosa fikonen med undersidan av ett glas. Eller mosa, är kanske fel uttryckt. Platta till dem låter kanske bättre. I denna reel på Instagram kan du i alla fall bättre se hur jag gör. När de väl är tillplattade, lägger du in dem i frysen en kort stund så att de får stelna något. Sedan är det bara att toppa med de klassiska carpaccio-tillbehören. Ruccola, parmesan, pinjenötter och balsamico, vill säga.

Jag kan för övrigt varmt rekommendera balsamicon från Giuseppe Giusti. Det är lite pricy, det håller jag med om. Men oj vilken skillnad mot det där blasket man annars hittar i matvarubutikerna. Jag gillade inte ens balsamico förrän jag testade de från Giuseppe, just saying.


Kommentera mera!


Looking for Something?