Linguine alla Nerano

Första gången jag åt något alla Nerano, kom det i form av en pizza. Och det kan nog låta märkligt för den som har koll, för alla Nerano är ju egentligen en pastasås. I detta fallet hade man dock dekonstruerat såsens alla delar och lagt på ingredienserna som topping på pizzan. Behöver jag understryka hur gott det var? Sedan den dagen – dagen då jag fick upp ögonen för hur gått det är med friterad zucchini och ost i en sås – har alla Nerano varit en av mina absoluta favoriter.

Normalt sätt serveras såsen som Spaghetti alla Nerano. Jag har tidigare gjort ett recept enligt tradition här. Men denna gång valde jag att byta ut spaghettin mot linguine. Endast för att jag gillar linguine bättre. Dessutom har jag ändrat receptet något, för att få såsen blir ännu mer krämig än tidigare. Så är det ett recept ni ska följa, så är det detta här nedan.Såsen alla Nerano, det vill säga “från Nerano” (en gullig liten stad ute på Sorrento-halvön) består enkelt av friterad zucchini, pastavatten, vitlök, parmesan och osten Provolone del Monaco. Jag vet inte hur lätt det är att få tag på Provolone del Monaco i Sverige. Men du skulle kunna byta ut den mot en (orökt) Scamorza. Det är mödan värt att leta upp rätt ost, för denna pasta kan vara den godaste pasta du någon gång kommer snurra upp på din gaffel.


Kommentera mera!


Looking for Something?