Äppelringar med Kolasås

Okej, lyssna på detta. Hemmagjord salt kolasås. Panko- och kardemummapanerade äppelringar stekta i brynt rosmarinsmör. Grekisk yoghurt smaksatt med vanilj. Pistagenötter.

Förlåt? Men ljuvligare efterrätt får du leta länge efter. Denna passar dessutom perfekt i höst när äpplena är i säsong. Jag gör alltid samma salta kolasås när det är dags. Den har jag gjort i över ett decennium nu och jag fixar den utan termometer. En bedrift, skulle man kunna säga. Följer du receptet här nedan, kan även du göra salt kolasås utan termometer.

>> Det är för övrigt samma kolasås som jag använde för att fylla dessa vaniljbullar med.

På min Instagram finns en reel sparad med receptet på dessa äppelringar. Spana in den om du behöver ytterligare övertygelse till varför du ska göra efterrätten i höst. Bjud sedan in ett gäng vänner och gör den direkt. Jag lovar, att ingen kommer bli besviken.


Kommentera mera!

Upptäck mer från Primavera Content

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa


Looking for Something?