Vaniljbullar med Salt Kolasås & Äpple

Har du någonsin följt mitt recept på salt kolasås? Om inte, tycker jag att du gör det direkt. Servera den till glass och du kommer leva lycklig resten av livet. När du ändå håller på, kan du koka dubbel sats för du kommer behöva samma salta kolasås i detta recept på vaniljbullar. Idén till fyllningen kom till efter att jag bett er om förslag på Instagram. Jag fick många idéer, och detta är resultatet av tre olika. Lite på grund av att det var det som fanns hemma.

Salt kolasås stod nämligen redan på köksbänken efter att jag serverat mina tjejkompisar den till efterrätt för en tid sedan. Mamma hade dessutom köpt hem äpplen (jag befinner mig hos mina föräldrar i Skåne just nu). Äpplen alltså. Har inte ätit det på hundra år. Eller, sedan förra hösten i alla fall. Är tydligen en periodare när det kommer till frukt. Inser det nu när jag skriver. Det är helt och hållet Italien som har bidragit till det. Där är det så tydligt i affärerna vilka frukter som är i säsong. Allt finns inte tillgängligt alltid. Fint tycker jag. För det mesta. Men ibland frustrerande när man behöver just en sak till ett recept och det är omöjligt att få tag på.

Nu babblar jag. Egentligen vill jag ju fokusera på dessa bullar. Det är nämligen de godaste bullar jag gjort. Så extremt fluffiga. Varför? För jag motstod att hälla ner mer mjöl i degblandaren när degen inte tycktes gå ihop. Istället fick degen jäsa i ett klibbigt tillstånd. Resultatet blev perfekt.


Kommentera mera!


Looking for Something?