Arancini med Fetaostkräm

Efter regn kommer sol. Efter risotto kommer arancini. Det är sen gammalt.

Jag gör alltid dubbelt så mycket risotto som jag hade tänkt äta när jag ändå står och vevar i grytan. För ska jag vara ärlig, längtar jag till resterna redan innan jag ätit upp huvudmålet. Det är det förädling handlar om. Rester är inte tråkigt om du vet vad du ska göra med dem. Och arancini kan vara den bästa restfest du kan bjuda på.

Dessa arancini är baserade på risotton med karljohansvamp som jag publicerade här igår. Men du kan göra dem på vilken risotto du vill. På Sicilien, där de säljs som street food, fylls de ofta med ragù eller ost eller något helt annat. Men här valde jag att hålla dem simpla, och istället toppa dem med en god fetaostkräm. Lättare. Och mindre kladdigt.

När du friterar dina arancini behöver du inte fylla en hel kastrull med olja. Det räcker med att du häller olja i en stekpanna med höga kanter. Se bara till att vända bollarna, så att de blir gyllene och krispiga hela vägen runt.

>> Om du vill göra en mer komplett rätt med arancini kan du testa det här receptet med gratinerad fänkål och linser


Kommentera mera!


Looking for Something?