Linser med Gratinerad Fänkål, Arancini & Saffranssås

När den här rätten formade sig i mitt huvud, visste jag redan att det skulle bli succé långt innan jag hade förverkligat den. Får man säga så utan att låta alldeles för präktig?

Jag visste nämligen att fänkål som gratineras med parmesan är jättegott. Jag visste också att friterade arancini är jättegott. Och två stycken jättegott som kombineras, måste ju bli jättegott i kvadrat? Eller hur?

Det enda som behövdes för att binda ihop rätten var lite linser, fänkålsdill och saffranssås (som jag gjorde enklast möjligast genom att blanda ihop 0,16 g saffran – det är nämligen i den vikten saffranspåsarna säljs i Italien – med cirka 1 dl turkisk yoghurt, några droppar citron, 1 tsk agave, salt och peppar). Låt såsen gärna dra ett tag för att få ut alla smaker.

Receptet på den gratinerade fänkålen hittar du här. Och receptet på arancini (det godaste du kan göra med överbliven risotto), hittar du här. Hoppas det smakar!

Kommentera mera!


Looking for Something?