Amerikanska Pannkakor

Amerikanska pannkakor är den mest perfekta söndagsfrukosten, visst? Eller, nä. Låt mig omformulera mig själv. Amerikanska pannkakor är den perfekta fruosten, vilken dag i veckan som helst. Det där med att man aldrig har tid att laga god frukost på vardagar har jag aldrig förstått – frukost är ju det bästa målet på hela dagen.

Nu inser jag att jag lever i en priviligerad värld, där jag som egen företagare faktiskt har tid att laga extravaganta frukostar på vardagarna, men helt ärligt – även de dagar då jag arbetade på ett kontor såg jag till att gå upp i tid för att hinna med min stund med frukostskålen och nyhetsmorgon. Guld värt, och bästa starten på dagen.

Nåväl. Oavsett när du vill äta amerikanska pannkakor till frulle, så har du receptet här. Lätt som en plätt – och du behöver inte ens någon så kallad buttermilk som de flesta recept på amerikanska pannkakor annars kräver – det fixar du istället genom att blanda mjölk och vinäger. Magi!


2 Kommentarer

 1. Maria
  17 februari, 2020 / 09:46

  Ser såå gott ut! 🙏🏻 Tror du att jag kan byta ut ägget mot ngt annat? Chiaägg?

  • Louise
   Författare
   17 februari, 2020 / 09:57

   Hej Maria!
   Du kan testa med chiaägg, men det är just det vispade ägget som gör att pannkakorna blir fluffiga. Om du vill göra dem veganska, kanske du kan testa att vispa kikärtsspad (aquafaba). Har dock inte testat själv! 🙂

Kommentera mera!


Looking for Something?