Risotto med Porcini, ‘Nudja & Mascarpone

Porcini låter fancy, men egentligen är det inget annat än det italienska ordet för karlsjohansvamp. Men nu ligger ju italienskan mig varmt om hjärtat så när denna rätt skulle döpas fick det bli Risotto med Porcini, ‘Nduja & Mascarpone. Jag men ni hör ju. Namnet säger allt. En krämig, smakrik, kryddhet risotto med höstens godaste svamp. Jag använder mig faktiskt av torkad porcini, de finns att få tag på i alla supermercati i Italien – och jag skulle tro att man kan hitta dem även i Sverige? Rätta mig om jag har fel.

Det som är så bra med att använda torkad porcini är att de måste svälla i vatten innan du steker dem. Vattnet tar massa smak av svampen och fungerar därför som en utmärkt buljong när du ska koka risotton. Win win.

I detta fall har jag använt mascarpone istället för smör när det kommer till att fare la mantecatura. Om du inte vet vad det betyder, så rekommenderar jag dig att direkt läsa denna artikel där jag har beskrivit hemligheten bakom alla krämiga italienska pastarätter och risotto.

Vad du sedan kan göra med eventuell överbliven risotto, kan du se på Instagram. Frågan är om det inte är godare än själva risotton i sig.


Kommentera mera!


Looking for Something?