Pumpacheesecake

När jag bodde i USA för hundra år sedan förstod jag inte grejen med pumpakaka. Det var innan mitt riktiga intresse för mat hade tagit form och jag var inte heller så himla nyfiken att prova. Pumpa i en kaka lät märkligt. Med det sagt, har jag alltså förståelse för om man som första instinkt kanske rynkar lite på näsan när man tänker på pumpa i en kaka. Men å andra sidan. Morot i en kaka låter väl lika märkligt, men det är ingen som rynkar på nästan till det. Så. Har du aldrig bakat något med pumpa, så är det hög tid att göra det nu. Och gör då gärna en pumpacheesecake, för det är något av det godaste du kan göra.

När jag gjorde denna cheesecake var det lite för att tömma kylskåpet på alla slattar innan jag skulle bege mig ut på en liten resa. Jag hade både mascarpone, yoghurt och färskost i kylen och smeten blev därför en blandning av dem alla. Man kan byta lite dem emellan. Det viktiga är att du totalt har 400 gram av färskost/mascarpone/yoghurt. Jag gillar dock att ha yoghurt i min. Det blir lite syrligare, och inte så tungt som att bara köra på ostarna.

I övrigt smakar denna pumpacheesecake som pepparkaka. Den är nämligen kryddad med både kanel, kardemumma och ingefära. Konsistensen är dock en helt annan och det gillar man ju. Krämig och god. Passa på att göra denna inför höstens fester – ställ fram till fikat eller bjud när det vankas Halloween. Tacka mig senare.

>> Vill du baka något annat med pumpa så testa detta pumpabröd med cheesecakeswirl


Kommentera mera!


Looking for Something?