Pumpabröd med Cheese Cake Swirl & Crumble

Om ni tidigare har gjort dessa pumparavioli, så kan det hända att ni har pumpapuré över. Fantastiskt – för just den pumpapurén behöver vi till detta recept. Ja, faktum är, att jag gjorde detta pumpabröd just av den anledningen. I övermorgon åker jag hem till Sverige för att fira jul och behöver därför tömma kylen. Jag älskar utmaningen att tömma en kyl. Det är då jag blir som mest kreativ. Ibland blir det som komponeras väldigt intressant. Andra gånger blir det riktigt, riktigt gott.

Till detta recept på pumpabröd, fick jag möjlighet att göra slut både på pumpapurén och på min Philadelphia. Detta är nämligen inte vilket pumpabröd som helst. Det är ett pumpabröd med cheese cake swirl i mitten. Och som om det inte vore nog är brödet också toppat med en riktigt god crumble. Jag brukar säga att man kan göra lite som man vill med mina recept. Men i detta fall tycker jag verkligen att ni ska använda er av kokossocker till crumblen. Smaken rimmar nämligen väldigt bra med kryddorna i brödet. Mycket bättre än vanligt strösocker.

När pumpabrödet är färdiggräddat behöver det svalna en liten stund i formen innan du skivar det. Du kan äta det som det är. Eller så gör du som gör och går all in. Det vill säga, toppar brödet med en mascarponekräm och rostat bovete. Nej, men alltså nu. Nästan för bra för att vara sant.


Kommentera mera!


Looking for Something?