Pappa al Pomodoro

Jag älskar tomater. Kanske mer än någonting annat. På sommaren ersätter jag godisskålen med småtomater. Kan nog äta upp mot ett halvt kilo om dagen, om jag ska vara ärlig. Inget går upp mot solmogna, italienska tomater som kommer direkt från marknaden. Det är verkligen som att solens strålar är inkapslade i tomaten. Som ett litet lyckopiller fyllt med både vitamin C och D. På vintern smakar inte tomaterna lika mycket. Men det är då man får vända sig till konserverna. Jag tycker de är bättre än vintertomaterna som smakar noll och ingenting. Och varför nämner jag nu detta? Jo, för att denna tomatsoppa, kallad Pappa al Pomodoro, är kanske främst en sommarrätt gjord på färska tomater. Men den går faktiskt lika bra att göra nu när höst och vinter väntar runt hörnet.

>> Följ mig på Instagram

Pappa al Pomodoro är en riktig fattigmansrätt. I grunden är det en tomatsoppa. Men här låter man också dagsgammalt bröd koka ner i soppan. Det låter inte alls gott, jag hör er. Men brödet gör att soppan blir tjock och krämig, och den mättar därför riktigt bra. Perfekt restfest med andra ord. Jag som bor ensam och älskar bröd köper ofta bröd hos bagarna. Men det är sällan jag hinner äta upp hela brödet innan det blir torrt. Då är denna rätt perfekt. Det gäller att kunna förädla de råvaror man har. Och då är Pappa al Pomodoro ett perfekt exempel.

>> Vill du läsa mer om det italienska fattigmansköket, la cucina povera, kan du läsa min artikel om det här


Kommentera mera!


Looking for Something?