Gratinerad Macka med Vårlök & Senap

Är det okej att hype:a en gratinerad macka? Till skyarna dessutom? För i så fall vill jag ta mig friheten att göra det. Jag vet direkt vilka recept som inte kommer flyga på en önskvärd nivå när jag publicerar dem på Instagram. Denna macka är ett exempel. För oavsett hur många bilder jag tar, eller hur många fina ord jag beskriver den med, så kommer smaken inte gå att förmedla. Och jag förstår varför. Kombinationen béchamel, vårlök och senap är kanske inte solklar. Men oj vad jag önskar att den hade varit det.

Jag förstår såklart att man inte alltid har tid att ugnsbaka vårlök och slänga ihop en béchamelsås när man är sugen på en macka. Men om man vill göra en gratinerad macka så krävs det lite mer arbete än vanligt. Det tar dock inte så lång tid. Béchamelsåsen är väl en av de enklare såserna att vispa ihop och om du vispar ner riven Gruyère i såsen, så tjocknar den på ett kick. Har du inte Gruyère kan du ersätta den med parmesan. Man tager vad man haver som det så fint heter.

>> Gillar du mackor med unik topping, ska du även testa denna med miso och karamelliserade päron


Kommentera mera!


Looking for Something?