Macka med Miso och Karamelliserade Päron

Att skriva ner ett recept på en macka kan ibland kännas överflödigt. Med betoning på ibland. För det gäller inte alla mackor. Framförallt inte denna. Detta är en lunchmacka extra allt. Mackan med stort M. Låt mig presentera: Macka med Miso och Karamelliserade Päron. Japp, kom ihåg var ni såg det först.

Det hela börjar med en skiva riktigt gott bröd, för låt oss vara ärliga, det är grundstenen i alla mackor. Är inte brödet gott, kan det lika bra vara. Hade jag varit en surdegsbagare hade jag gjort brödet själv. Nu är jag inte det, så jag fick vända mig till min lokala paneficio (bageri) och det gick lika bra det. När du har brödet klart, gör du som följer för att skapa din macka med miso och karamelliserade päron.

Smält ihop 1 msk miso, 1 msk lönnsirap och 1 msk smör i en kastrull tills det börjar bubbla och blir gyllena. Skiva ett litet päron så tunt du kan, gärna på en mandolin om du har en, men det är inget måste. Pensla ut misosmöret på ett bakplåtspapper som du lagt på en plåt. Pensla ungefär i samma form som brödskivan. Lägg sedan päronskivorna ovanpå misosmöret och lägg till sist på brödet.

Du har nu en upp- och nervänd macka. Sätt in den i ugnen (200 grader) i cirka 10 minuter. Ta sedan ut plåten, vänd mackan och dra av bakplåtspappret. Toppa med dill och pistagenötter. Jag lovar att du kommer älska denna. Så sjukt god.

>> På Instagram finns en reel där jag visar hur man gör

Kommentera mera!


Looking for Something?