Brownies med Miso & Lönnsirap

När det kommer till min konsumtion av miso, kan jag säga att jag är en riktig periodare. Det beror nog främst på att jag måste bege mig till Chinatown i Milano om jag vill ha tag på en bra sort. Och eftersom Chinatown ligger på andra sidan stan tar det ibland emot att åka dit. Men när jag väl varit där, och fyllt skafferiet med *exotiska varor*, varav miso är en. Ja men då går jag liksom bananas. Och använder miso till allt. Jag älskar den lilla umamibomben till ingrediens.

Normalt sätt använder jag miso till salta saker. Som till den här pastan med misosmör och parmesan. Alltså den är otrolig. Umami i kvadrat, både från miso och parmesanost. Den här krämiga majssoppan med miso var nog också ett av de första av mina recept som gick viralt på Instagram. Gud, det var länge sedan jag gjorde den. Längtar tills det blir soppväder igen.

Denna gång valde jag dock att använda mison till efterrätten. I kakan, alltså. Brownies, för att vara mer exakt. Jag vet att det låter som en knäpp kombo. Men ärligt talat, du smakar inte mison nämnvärt mycket. Däremot ger den ett extra djup i brownien som är väldigt trevlig. Testa och se vettja.


Kommentera mera!


Looking for Something?