Linguine med Misosmör & Parmesan

Jag skulle ändå vilja påstå att jag är mästare på att komponera recept som går snabbt att göra. Jag älskar att spendera tid i köket, men mer ofta än sällan startar jag matlagningen alldeles för sent. Det gör att när jag väl ställer mig i köket, måste det gå snabbt, innan hungern tar över. Det var exakt vid ett sådant tillfälle jag bestämde mig för att ta till ett knep som jag läst om i Cucina Italiana. Nämligen att laga pasta med miso. Misosmör, för att vara mer exakt.

Att använda miso i italiensk matlagning tillhör absolut inte vanligheterna. Därför blev jag rätt förvånad när jag läste om det i Italiens största mattidning. Men det var en rubrik som direkt lockade mig att läsa vidare. Framförallt eftersom ingredienslistan utöver misosmör inte var direkt lång. Linguine, parmesan, salt och peppar var alla övriga ingredienser.

Rätten tog inte längre att göra än det tog för min linguine att koka. Och vet ni? Jag tror den här pasta direkt kvalar in på min topplista? Så otroligt god. Massor av umami och stora smaker. Och cirka noll ansträngning. Älskar att italienarna går utanför ramen (pun intended) och använder miso till pastan. Jag kommer göra det igen och igen och igen.

>> Älskar du miso ska du också testa den här krämiga majssoppan med miso


Kommentera mera!


Looking for Something?