Sparris med Brynt Smör, Mynta och Stracciatella

Det här receptet med sparris är så enkelt att det knappast behöver någon närmare förklaring. Faktum är, att jag nästan inte hade tänkt publicera det här på hemsidan. Men eftersom det nådde en helt otrolig succé på Instagram, är det lika bra att jag förevigar det även här. För detta är ett recept som verkar falla de flesta i smaken. Inte märkligt alls.

Det hela är väldigt enkelt. Du steker sparris i en stekpanna med olja och lite flingsalt. Samtidigt bryner du smör med mynta och pinjenötter. Rosta även lite panko i en torr panna om du har tid och möjlighet. När alla komponenter är klara, är det bara att kombinera dem på en tallrik. Tillsammans med stracciatella di burrata. Nä, men ni hör ju. Det blir helt ljuvligt gott och jag hoppas ni alla testar detta.

Servera som en enkel lunch tillsammans med en bit bröd. Ställ fram som förrätt på middagsbjudningen. Ät som mellanmål för det är så sjukt gott. Ni fattar grejen – det finns inga dåliga tillfällen att göra detta.

>> En annan god förrätt att göra med sparris är dessa enkla knytena med smördeg

Kommentera mera!


Looking for Something?