Mezze Maniche med Mascarpone & Citron

Ni som känner mig, eller följer mig, vet att jag är ett stort fan av pistagekräm. Om inte annat, kan man läsa det i min bio på Instagram. I de flesta fall använder jag krämen till söta saker. Det är liksom där den passar bäst. Som till exempel i dessa kladdkakekakor med pistagekräm. Eller i dessa kolakakor med pistagefyllning. Men det är ju dumt att begränsa sig. Nu när man (läs: jag) har en favoritprodukt, så ska den ju användas till allt. Det var så den här pastan kom till. För tro det eller ej, den består av pistagekräm. Bland annat. Men även av mascarpone och citron. En riktigt bra blandning.

Denna pasta går snabbt och enkelt att göra. Det är en sådan där pasta som är perfekt att servera i sommar, när du helst vill spendera så lite tid som möjligt i köket. Och så mycket tid som möjligt ute i trädgården. Ja, om man nu har en trädgård, vill säga. Det har inte jag i Milano. Men denna pasta gjorde jag hemma hos mina föräldrar i Skåne sist jag var på besök. Det var en av de fösta varma sommardagarna för året och pastan smakade underbart.

Om du älskar pasta lika mycket som jag gör hittar du fler recept på det här på hemsidan. Väldigt få innehåller mascarpone. Desto fler innehåller däremot tomat, stracciatella och parmesan och grönsaker. En personlig favorit är denna Pasta alla Norcina med salsiccia. Den måste du spana in tills nästa gång. Först gör du denna. Recept finns som vanligt här nedan.


Kommentera mera!


Looking for Something?