Vegansk Kaka med Pistage, Citron & Olivolja

När jag publicerade detta recept på vegansk kaka med pistage, citron och olivolja på Instagram gjorde jag ett litet fel i receptet. Jag skrev nämligen att det skulle vara 1100 g pistagenötter i receptet, istället för 100 g. Det roliga är, att endast en handfull personer reagerade. Känner man mig, eller följer mig på sociala medier, så vet man nämligen att pistagenötter är min favvo-råvara. Så det hade liksom inte varit helt orimligt om jag gjort en kaka med över 1 kilo pistagenötter. Kakan hade blivit dyr, ja. Men också god, helt klart.

Nåväl. I receptet här nedan har jag rättat till mängderna, så det stämmer. Du behöver alltså inte oro dig för något. Följer du receptet kommer du ha en vegansk kaka som resultat, värd att bjuda både veganer och alla andra. Jag är personligen inte vegan, men älskar att äta vegansk mat när den är gjord bra. Och om jag får säga det själv, så är denna kaka riktigt bra.

Eftersom där inte är några ägg som binder kakan är det dock viktigt att du låter kakan svalna helt i formen när du tar ut den från ugnen. På så vis hinner alla ingredienser sätta sig. Var dock beredd på att kakan smular lite när du skär i den – men det är helt normalt.

På toppen häller du över en god citronglaze. Massor av citronglaze faktiskt. Det är det perfekta komplimentet till pistagen. Mums.

>> Är du på jakt efter fler veganska efterrätter kan du spana in den här veganska pumpapajen som dessutom också är glutenfri.


Kommentera mera!


Looking for Something?