Vegansk & Glutenfri Pumpapaj med Kanderade Nötter

Jag fick en önskan på Instagram, om att dela med mig på ett recept på en pumpapaj. Heja! Jag älskar att få önskemål – perfekt för mig när inspirationen inte riktigt infinner sig att skapa egna recept.

Önskemålet gällde egentligen en vanlig pumpapaj, men jag har ju svårt för att hålla mig till vanliga recept. Det finns dessutom en miljon likadana recept på pumpapaj, så varför skulle jag behöva bidra med ytterligare ett? Nä, istället valde jag att gå min egen väg (det har jag alltid gjort) och gjorde två små pumpapajer. I portionsform. Som dessutom är glutenfria och veganska. Och toppas med kanderade nötter. Nä, men har ni hört något så bra?

Jag tycker det är trevligt att servera individuella små pajer till fikat eller till efterrätt. Känns personligt. Dessutom är det perfekt att göra små pajer om man råkar bo själv och inte vill äta paj varje dag i två veckor. Då är portionsvarianten bättre.

Den här pumpapajen är så god. Smakar mycket kanel, kardemumma och ingefära. Som en blandning av kanelbulle och pepparkaka ungefär. Och så är den så härlig i konsistensen. Crunchigt pajskal och krämig fyllning. Mmmm.


Kommentera mera!


Looking for Something?