Cotoletta di Melanzane – Dubbelpanerad Aubergine

Det här med att man var tvungen att vara akrobat och mer eller mindre kunna gå ner i spagat när man är matbloggare, det är det ingen som sagt till mig. Men ni ska bara veta i vilka ställningar jag befunnit mig för att kunna knäppa mina bilder. Riskerat livet på höga stolar, stått alldeles för nära balkongkanten, balanserat med kameran i ena handen och en massa tallrikar i den andra.

Men det är värt det, det är det ju alltid.

Dagens modell var den här dubbelmackan. Dubbelpanerad och fylld med ost. Bröden är utbytta mot aubergine. Absolut inte för att jag hatar bröd (jag älskar bröd), utan för att det är gott, helt enkelt.

Jag dubbelpanerar med panko och steker först i stekpannan för att få till den krispiga ytan. Sedan bakar jag klart i ugnen så att auberginen blir mjuk och osten smälter.

Det här är världens enklaste lunch. Men den är också otroligt tillfredsställande. Testa vettja!


Kommentera mera!


Looking for Something?