Frasiga Havreflarn med Syrlig Mascarponekräm

Vill du bjuda på något som både är frasigt och mjukt på samma gång? Syrligt och sött? Då ska du göra dessa frasiga havreflarn med syrlig mascarponekräm. De är den perfekta kombinationen av allt som är gott i en kaka. Jag älskar havreflarn, världens enklaste kaka. Men tänk när man kombinerar den med en kräm. Serverar den som en dubbelmacka. Det är inte fel, det lovar jag.

Min mascarponekräm består både citron, pistagekräm och yoghurt. Den blir perfekt syrlig och söt på en och samma gång – och helt ärligt, den skulle du kunna servera på fler andra sätt än bara såhär. Till en kladdkaka till exempel. Till jordgubbar eller andra bär. För att bara nämna några alternativ. Havrekakorna är baserat på detta recept från ICA. Men jag ändrade lite i receptet. Som alltid. Är världssämst på att följa recept till punkt och pricka.

Ett tips dock, om du gör dessa kakor, är att inte lägga ihop dina havreflarn med krämen förrän det är dags att servera. Om kakorna ligger för länge med krämen blir de nämligen mjuka och soggiga. Så vill vi ju inte ha det. Det ska vara krispigt på utsidan och mjukt på insidan.

>> Gillar du kakor med pistage måste du även testa dessa kolakakor med pistagefyllning och vit choklad


Kommentera mera!


Looking for Something?