Bananblondies med Brynt Smör & Pistage

Första gången jag tänkte göra dessa bananblondies gick min ugn sönder. Kakan stod inne i tre timmar utan att något hände. Jag blev så sjukt besviken. Dels för att ugnen gick sönder och jag fick bege mig ut på jakt efter en ny. Men kanske mest för att jag hade väntat på att de där bananerna skulle mogna i flera dagar. Var så sugen på kaka. Men tji fick jag. Jag som nästan aldrig har bananer hemma längre (från att ha ätit flera kilo i veckan på grund av bananglass och bananpannkakor), gick därför direkt ut och 1) köpte en ugn och 2) köpte nya bananer.

Några dagar senare var bananerna tillräckligt övermogna för ett nytt försök till bak. Jag använde upp allt som var gott i skafferi och kyl. Kokossocker, brynt smör, pistagekräm (finns bland annat här). Ni hör ju. Det går inte att gå till en äcklig kaka med dessa ingredienser. Och om jag säger att det är något av det godaste jag skapat med ett gäng övermogna bananer, ja då ljuger jag inte.

Receptet är superenkelt. Blanda alla ingredienser, swirla i pistagekräm och häll ner i form. Efter några minuter i ugnen är dina bananblondies klara att inmundiga. Servera till eftermiddagskaffet, ät till efterrätt, starta dagen med en sockerkick. Vad vet jag?! Det viktiga är att du gör dessa och äter dem som om de inte finns någon morgondag.

>> Vill du baka mer med banan kan du även testa denna glutenfria banankaka med kanel och yoghurtfrosting


Kommentera mera!


Looking for Something?