Glutenfri Banankaka med Kanel- & Yoghurtfrosting

Jag har gjort en variant på den här tidigare. Då i muffinsform med annan frosting. Men jag kände för att variera receptet lite denna gång. Kanske berodde det bara på lathet, vad vet jag. För ja, det är ju lättare att hälla alla smet i en form istället för att fördela den i muffinsformar. Oj vad mycket tid och energi jag sparade där.

Men. Jag ändrade faktiskt lite i receptet också. Framförallt i frostingen, som denna gång består av en tredjedel Philadelphia och två tredjedelar grekisk yoghurt. Jag tycker den ration blir bra, yoghurten mjukar nämligen upp frostingen och gör den lite mindre tung att tugga igenom. Inget ont om frosting gjord på smör och färskost, men ibland är det ju nice med något lite lättare.

Den här banankakan är dessutom glutenfri och fri från vitt, raffinerat socker. Det är nice tycker jag – främst för att det innebär att den känns nyttig nog att äta även till frukost. Och dessert till frukost, det är jag ju ett stort fan av!


Kommentera mera!


Looking for Something?