Bruschette med Ricotta & Körsbär

Ska vi ta italienskalektionen först? Okej, men låt oss! Bruschetta uttalas [brusketta], och när du har två eller flera (vilket ofta är fallet när det handlar just om dessa brödbitar), heter de bruschette [bruskette] – det sista a:et ändras alltså bara till ett e. Med det sagt kan vi väl tillsammans försöka undvika alla övriga konstiga uttal?

Precis som för cicchetti, finns det egentligen inga direkta regler för vad en bruschetta får toppas med. Eller ja, det finns inga skrivna regler, men frågar du en italienare vet jag inte om hen hade gått med på att toppa brödbiten med vad som helst. Tomat ,vitlök och basilika är ju en klassiker, men helt ärligt – varför begränsa oss bara till denna (i och för sig, magiska) topping. Skafferi och kyl är ju fullt av så mycket annat gott nu för tiden så det är bara fantasin som sätter gränser.

Denna gång valde jag därför att toppa mina bruschette med ricotta, mixade och hela körsbär, agavesirap, basilika och sesamfrön. Otroligt. Men å andra sidan är ju typ allt som inkluderar bröd otroligt.

Kommentera mera!


Looking for Something?