Fyllda Zucchiniblommor med Ricotta & Parmesan

Det är med zucchiniblommor och Italien är nästan som en liten kärleksaffär. När de är i säsong syns de nämligen överallt. På marknaderna, i affärerna, på menyerna. De går att använda till otroligt mycket, vilket är väldigt tacksamt. Men säsongen för dem är inte den längsta och kanske är det därför alla passar på när de väl går att finns. Så även jag. Varje gång jag besökt marknaden de senaste veckorna har jag köpt på mig ett gäng. Och lyssna på detta. 10 zucchiniblommor kostar bara 3 Euro på marknaden. Helt otroligt. I Sverige är det ju närmsta en lyxvara. Om de ens går att finna.

Men har du nu turen att hitta zucchiniblommor där du bor, då tycker jag du ska göra detta recept. Det är nämligen något av det godaste du kan göra. Zucchiniblommor som är fyllda med någon sorts ost (oftast ricotta eller mozzarella) är det många som gör i detta land. Men de flesta brukar fritera dem. Kanske har man dessutom doppat dem i en frityrsmet innan de åker ner i oljan. Det är naturligtvis helt otroligt gott, men om man av någon anledning inte vill fritera, så har jag en lösning till er.

Det är inte svårare än att ni behöver värma upp ugnen. Nej, resultatet blir inte lika krispigt som när du friterar dem. Men fortfarande lika gott. För att få till lite extra crunch på slutresultatet toppa jag mina med panko innan de åker in i ugnen.

Fyllningen består av ricotta, parmesan, citron och sardeller. Bland annat. Nej, du behöver inte ha med någon sardell om du är en fegis, men allvarligt talat – våga testa. Det ger en extra sälta och ett gött djup i smakerna.

>> Glöm inte att följa mig på Instagram


Kommentera mera!


Looking for Something?